Als sinds 1868 is het pand aan de hoofdstraat 16 al een horeca gebouw.

Het pand is door menigeen nog bekend als hotel Haarhuys, met 11 hotelkamers. 

In mei 1994 is het hotel omgetoverd in dé schotse bistro Old Coopers Hall
Destijds gestart door 2 broers die eigenlijk een restaurant met James Bond grapjes wilden starten, omdat ze hier beide groot fan van waren. Maar ach, een keer hebbben alle films natuurlijk de revue gepasseerd. Toch maar tijdelijk Ze zochten naar een formule die langer zou werken. Ze hadden al het hoofdstandbeeld van Sean Connery. Sean is een schot. Ze vertrokken naar Schotland en waren meteen verkocht. Wat een sfeer en gezelligheid bij alle pubs en inns. Er werden gelijk containers met spullen verscheept. Wist u bijvoorbeeld dat de wand die het restaurant afscheid van het pubgedeelte een kerkwand is uit Schotland?

Al vanaf mei 1994  is Saskia werkzaam bij Old Coopers Hall, in het begin als weekend baan, want ze zit nog op hotel management school in Leeuwarden en volgt haar 38 uurs stage bij een groot gerenomeerd bungalowpark. Eenmaal afgestudeerd kan Saskia gelijk starten als bedrijfsleidster bij Old Coopers Hall. 
In 1997 kan ze dit prachtige bedrijf overnemen. Wat een kans! Met 27 jaar runt ze samen met haar man Ramon (25 jaar) chefkok het restaurant. 

Ramon heeft de koks opleiding afgerond en gewerkt bij een breed scala aan bedrijven van een catering bedrijf tot hotellerie tot aan michelin zaken. 
Saskia en Ramon gaan de uidaging aan en blijven vernieuwen. Alles moest schotser! Personeel in kilt, authentieke schotse gerechten op de kaart en schotse arrangementen en proeverijen. 

Sas en Ramon, inmiddels 41 en 39 zijn nog lang niet uitgedacht en blijven vernieuwend. De plannen op korte termijn 
´´het Nessie Sindron avonturenpad´´.

Volg ons onder het kopje nieuws. 

Was getekend, 

20 mei 2012
Ramon & Saskia Pouwel - Assink

mei 1994 - mei 2012 : Old Coopers Hall 18 jaar!!!

 

oktober 2014: 

Saskia Assink runt met haar team Old Coopers Hall. Nog altijd met  volle overgave en passie, inmiddels een Whisky Award rijker! Gemoedelijk, gezellig en gastvrij, zoals u van ons gewend bent! 

 

Websiteinstellingen
Facebook
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg